Sannheten

Drama 1 t. 46 min. Tillatt for alle
Sannheten Still 6.jpg
Sannheten
Regissøren av Shoplifters er tilbake med en ny storfilm med Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke i hovedrollene.

Åpningsfilmen på Venezia Film Festival

La Vérité som den heter på fransk, er Kore-edas første film på et annet språk enn japansk. Den foregår i Frankrike med legendene Catherine Deneuve og Juliette Binoche i filmens hovedroller, godt supplert av Ethan Hawke og Ludivine Sagnier. De to førstnevnte spiller mor og datter med et heller anstrengt forhold. At moren nå har skrevet bok, gjør at gamle sannheter trekkes frem i lyset – og nåtiden.

Filmen føles nesten merkverdig fransk, med skvulpende rødvinsglass og intense samtaler. Samtidig er den breddfull av interessant familiedynamikk og menneskelige relasjoner av den typen som har kjennetegnet Kore-edas filmer i en årrekke. Kanskje er det ikke så rart at en regissør av hans kaliber ikke lar seg hindre av et fremmed språk. Han har en egne evne til å observere og fremstille mennesker på en måte som kjennes veldig virkelig – så også her. Velkommen tilbake, Kore-eda!

Hirokazu Kore-eda (f. 1962) er en av Japans mest anerkjente regissører, og fast inventar på Film fra Sør. Han har vært nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes fem ganger, og Shoplifters stakk av med prisen i fjor. Da var den også åpningsfilm på Film fra Sør, og vant publikumsprisen.

Originaltittel:
La Vérité
Regi:
Hirokazu Koreeda
Språk:
engelsk/fransk
Skuespillere:
Catherine Deneuve
Juliette Binoche
Ethan Hawke
Clémentine Grenier
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 46 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på barn, og den blir derfor tillatt for alle.